scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max over regenrace Brazilië: “Jos heeft me veel geleerd”

Gepubliceerd op 24 november 2016 door Niels Hendrix

De Braziliaanse Grand Prix ligt alweer bijna twee weken achter ons, maar de inhaalrace van Max Verstappen op de doorweekte baan in Sao Paulo, blijft voor gespreksstof zorgen. Zo ook tijdens de FIA persconferentie voorafgaand aan de GP van Abu Dhabi.

Je werd met grootheden uit de Formule 1 vergeleken. Denk je dat je imago door de race in Brazilië veranderd is? “Dat is lastig te zeggen en niet aan mij. Ik heb gewoon zo goed mogelijk geracet. Ik heb er zeker van genoten in Brazilië. Of het voor mij persoonlijk qua reputatie iets heeft veranderd, weet ik niet zeker.”

Aan de 19-jarige Nederlandse coureur wordt gevraagd waar hij zich het racen in de regen eigen heeft gemaakt. “Iedereen in de F1 komt uit de karting, dat is heel leerzaam. Maar buiten het seizoen reed ik met vrienden, bijvoorbeeld voor de lol door de sneeuw en probeer je nieuwe dingen zoals driften. Maar je wilt elkaar ook altijd verslaan, dus spelenderwijs ontwikkel je jezelf dan.”

Vader Jos speelde bij dat leerproces een belangrijke rol, vervolgt Max: “Samen met mijn vader heb ik veel geoefend in zulke omstandigheden. Toen ik een jaar of zes à zeven was, ging hij op de baan staan om aan te wijzen waar ik moest rijden als de baan nat was. Dat heeft me in Brazilië zeker veel geholpen."

Terug naar Abu Dhabi, denk je het de voor het kampioenschap strijdende Mercedes-rijders moeilijk te kunnen maken? “We gaan het proberen, maar Mercedes zal erg sterk zijn. Het zal moeilijk worden om ze te verslaan, maar hopelijk zitten we er dicht bij. Dat zou voor ons positief zijn. Het wordt een interessant weekend. Niet alleen voor ons maar ook voor het kampioenschap, dus ik kijk ernaar uit. Ik probeer het seizoen te eindigen met een hoogtepunt.”

Kun je al iets vertellen over je doelen voor volgend jaar? “Dat hangt allemaal af van het pakket dat ik tot mijn beschikking krijg. Als dat de snelste auto is, kunnen we zeker races winnen, dat is afwachten. We zijn allemaal erg positief gestemd over volgend jaar. Maar ik denk dat het belangrijk is om te wachten tot de auto op de baan staat, dan weten we meer. Op dit moment is het moeilijk te zeggen wat ik volgend jaar wil bereiken, omdat ik niet weet hoe goed ons pakket zal zijn.”

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een gesigneerde Max cap en vlag!