scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max blikt vooruit op Abu Dhabi: “Een kleine fout kan je ronde verpesten”

Gepubliceerd op 17 november 2016 door Niels Hendrix

Abu Dhabi markeert het einde van het Formule 1 seizoen van 2016. Vooruitkijkend naar die laatste Grand Prix, die volgende week verreden wordt, zegt Max Verstappen: “Het ontwerp van de baan in Abu Dhabi is anders, er zijn veel lage snelheidsbochten en bochtencombinaties. De unieke lay-out maakt het een uitdaging, want een kleine fout in een van de vele opeenvolgende bochten kan een ronde verpesten. Het is ook belangrijk om in de laatste sector sterk voor de dag te komen om je banden goed te houden.”

“Daarnaast heeft Abu Dhabi een paar gave kenmerken die eruit springen ten opzichte van andere races. Het hotel loopt over de baan, wat erg speciaal is en geweldig is voor toeschouwers. Ik heb de omgeving kunnen verkennen en tijd doorgebracht in Dubai, wat altijd leuk is. Misschien probeer ik dit jaar meer uit van de Arabische keuken, daar heb ik nog niet echt van kunnen proeven.”

Max vervolgt: “Natuurlijk is het de laatste race van het seizoen en ik denk dat we terugkijkend erg blij kunnen zijn met 2016. Er is door de gewijzigde reglementen veel werk te verzetten voor volgend jaar en ik denk dat iedereen benieuwd is om de nieuwe auto’s te zien. Ik kan niet wachten om van start te gaan.”